Splošni pogoji spletne trgovine ugodninakupi.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino ugodninakupi.si upravlja podjetje Tomat d.o.o. Ob registraciji v spletno trgovino ugodninakupi.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu vnešene elektronske pošte, ter geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine ugodninakupi.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Postopek nakupa

Naročanje blaga poteka preko spletne košarice. Ob prvem nakupu se lahko registrirate, lahko pa nakupujete tudi kot gost, nadaljnji nakupi pa se izvedejo z uporabniškim imenom in geslom v primeru, da ste se registrirali. Nakup izdelkov je možen ne le registriranim uporabnikom spletne strani temveč tudi neregistriranim uporabnikom. Naslednji korak je, da določite naslov, kamor vam bomo izdelek poslali. Lahko je to isti naslov, ki ste ga vpisali ob registraciji, lahko pa vpišete drugi naslov. Sledi dostava kjer morate obkljukati, da se strinjate s splošnimi pogoji, objavljenimi na spletni strani, zadnji korak pa je, da si izberete način plačila. Plačate lahko ob povzetju, preko UPN naloga, preko kreditnih kartic ali pa preko Paypala. Poslano košarico z vsemi podatki in izbranimi izdelki bomo upoštevali kot vaše naročilo. Naročila se sklepajo preko e-pošte, tako da potrošnika po e-pošti obvestimo glede na prejeto naročilo o terminu in stroških dobave.
Slike na spletni strani so simbolične! Trudimo se, da je napak na spletni strani čim manj, vendar so napake možne in niso izključene tako v ceni kot v opisih. Pridržujemo si pravico, da lahko cene in opise spreminjamo brez predhodne najave. V primeru napake, ugotovljene šele ob vašem oddanem naročilu, vas bomo o napaki obvestili preko e-pošte ali telefona ter vam posredovali popravljeno ponudbo.

Načini plačila

Na voljo so vam različni načini plačila:

  • plačilo preko Paypal računa, če imate ustvarjen Paypal račun lahko nakup opravite zelo hitro in varno. Pri nakupu na naši strani izberete način plačila Paypal, kjer vas avtomatsko vrže na Paypal stran, vpišete se v svoj Paypal račun, določite email naslov komu želite denar poslati, se pravi info@ugodninakupi.si ter znesek.
  • nakazilo na naš TRR račun, denar lahko nakažete preko UPN naloga ali preko spletne banke. Ko je denar na našem računu, takoj pričnemo s postopkom priprave vašega naročila
  • plačilo s kreditno kartico (Activa, MasterCard, BAMaestro, Visa, American Express). Ko izberete plačilo s kreditno kartico vas avtomatsko vrže na stran, kjer samo vpišete podatke vaše kreditne kartice in potrdite plačilo
  • gotovinsko plačilo, ki je možno ob osebnem prevzemu ali pri plačilu po povzetju, kjer celotni znesek plačate poštarju

Osebni prevzem

Blago prevzamete v delovnem času na naslovu Pod Jelšami, 1218 Komenda, po dogovoru tudi v papirnici Coloriamo na Špindlerjevi 3 2250 Ptuj.

Cene

Vse cene, ki so navedene na spletni strani so v evrih in že vsebujejo 22% DDV. Pri nakupu veljajo take cene kot so navedene ob oddaji naročila oz. v trenutku potrdila naročila. Poleg cen, ki so navedene na spletni strani pa je pri nakupu potrebno plačati še poštnino, ki znaša 2,70€ plus 1,50€ za plačila po povzetju, razen v primeru, da ste opravili nakup nad 70€, v tem primeru vam poštnino krijemo mi. Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Podatki in artikli na spletni strani

Podjetje si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev, artiklov in ostalih podatkov, ki so objavljeni na spletni strani, brez predhodnega obvestila. Trudimo se skrbeti za točnost in ažurnost podatkov, kljub temu pa lahko opisi in vsebine vsebujejo napake.

Pravica do odstopa nakupa in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na kontaktni elektronski naslov info@ugodninakupi.si, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni treba navesti razloga. Edini strošek, ki ga ima potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe oz. nakupa. Prejeto blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, izgubljeno ali pa se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vsi produkti, ki so bili poškodovani po dostavi in niso v originalni embalaži ne bodo zamenjani ali povrnjeni. V primeru, da ste prejeli poškodovan paket med transportom, ga takoj reklamirajte dostavljavcu in nas o tem obvestite na elektronski naslov info@ugodninakupi.si. V primeru, da ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako ga prosimo pošljite na naslov Tomat d.o.o. Pod Jelšami, 1218 Komenda in nas o tem prav tako obvestite po elektronski pošti.
Nakup je možno preklicati še predno ga zaključite s pritiskom na kvadrat nazaj ali s pritiskom rdečega križca v košarici.
Prav tako pa je nakup je možno preklicati tudi v primeru, ko je nakup že opravljen in tudi plačan. Preklic nakupa nam lahko sporočite po emailu info@ugodninakupi.si ali preko telefona na številko 01/729-7294. V primeru, da ste plačilo že opravili vam denar vrnemo na vaš TRR, če pa nakup še ni plačan pa s preklicem naročila nimate nobenih stroškov.

Vrnitev kupnine

V primeru, da vam izdelek ne ustreza ali je poškodovan, ga bomo z veseljem zamenjali za drug izdelek ali pa vam vrnemo denar. Denar vam bomo vrnili v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 15 delovnih dni od prejema reklamacije. Za hitrejšo vrnitev denarja nam pri reklamaciji sporočite vaš TRR, kamor želite, da vam denar nakažemo. V primeru, da je izdelek poškodovan in je krivda naša vam vrnemo tudi stroške prevoza, če pa krivda ni naša pa vam vrnemo samo stroške izdelkov.

Skrb za kupca

  • skrbimo da so nakupi na naši spletni strani hitri in predvsem varni
  • skrbimo da so podatki v spletni trgovini ažurni in točni
  • morebitne zaplete in nesporazume skušamo vedno rešiti kar se da hitro in predvsem v korist kupca
  • kupcu želimo zagotoviti najbolj kakovostne informacije že pred samim nakupom, zato so pod našimi artikli tudi obširni opisi vsakega artikla posebej, za dodatna vprašanja pa smo vedno na voljo na telefonski številki 01/729-7296 ter na e-naslovu: info@ugodninakupi.si
    Prav tako pa od kupca pričakujemo, da naročeno pošiljko prevzame pravočasno ali da v primeru preklica nakupa to sporoči preko telefona ali e-maila.

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Tomat d.o.o. se zavezuje, da bo osebne podatke pridobljene na spletni strani, skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi, razen če tako zahteva zakon. Podjetje spoštuje vašo zasebnost in vaših podatkov nikoli ne bo zlorabljalo.