Kako ustrezno poskrbeti za nego telesa in rok?

Čeprav se tega pogosto ne zavedamo, je nega telesa prav tako pomembna kot nega obraza, ki mu običajno posvečamo več pozornosti. Pri tem ne smemo pozabiti na nego naših rok, zlasti pozimi, ko je koža bolj suha in hitreje razpoka. Saj veste, koža je naš največji organ, roke pa orodje, s katerim delamo, ustvarjamo in se nenazadnje tudi rokujemo, zato želimo, da so čim dlje mehke in negovane. Lepota, prožnost in svilnata mehkoba … poglejmo si nekaj nasvetov, kako boste z ustrezno nego telesa doma dosegli vse te atribute.


Čiščenje kože

Le čista koža je negovana koža, zato naj bo to vselej vaš prvi korak. Z različnimi geli in penami za prhanje ter mili za roke s kože odstranimo umazanijo – in to ne le vidno, ampak tudi navidez neopazne nečistoče ter delce iz okolja, ki se tekom dneva nalagajo na našo kožo. S pravim čistilnim izdelkom boste kožo pripravili na nadaljno nego in ji omogočili obnovo ter sijoč ten. Pozimi so najbolj priporočljivi bogatejši čistilni geli za telo, najbolje z dodatkom različnih olj, poleti pa posezite po lahkotnejših penah za čiščenje telesa.


Nega kože glede na tip

Izdelki za nego telesa so ustvarjeni, da kožo po čiščenju pomirijo, negujejo in zaščitijo. Krem za telo in roke je danes na trgu res že nešteto, namenjene pa so najrazličnejšim željam in tipom kože. Da odkrijte, katera je prava za vas, najprej določite, ali je koža telesa suha, normalna ali občutljiva? Pri suhi koži po telesu vas lahko zateguje, na otip je hrapava, lahko se lušči ali je celo nekoliko rdečkasta. Normalna koža nima posebnih specifik, vas ne zateguje, niti se ne masti, medtem ko je občutljiva koža kaj hitro razdražena, rdeča in zelo občutljiva tudi na sončne opekline. Ne glede na vrsto kože, nikoli ne boste zgrešili z vlažilnim losjonom ali kremo, saj vlage primanjkuje prav vsaki koži, uporabite pa ga lahko tako za nego telesa kot tudi rok. Če je koža suha, bo primernejša hranilna krema, ki se odlično obnese zlasti pri negi telesa pozimi, medtem ko nam lahkotnejše različice krem za telo prav pridejo poleti ali kadar si moramo po negi telesa hitro spet nadeti oblačila.


Zaščita pred soncem

Verjeli ali ne, tudi zaščita pred soncem sodi med nego telesa in rok. Rezultat prekomernega sončenja, opeklin in tudi zgolj porjavelosti je zgubana ter ostarela koža, ki je tudi pusta, suha in brez sijaja. Da boste ohranili zdravje in mladosten videz, vsak dan izberite ustrezen izdelek z zaščitnim faktorjem 30 ali več. Pri tem nikar ne pozabite na nego in zaščito vaših rok, ki so najbolj izpostavljen del telesa in se na videz tudi precej hitreje starajo kot koža na drugih delih našega telesa. Kremo s sončno zaščito morate tudi pozimi uporabiti na vseh delih izpostavljene kože – zato bodite še posebej pozorni na nego rok in najbolj izpostavljenih delov vašega obraza.

KožaNegaZaščita